2016. augusztus 19., péntek

Szellemek igaz történetei




 

Van, hogy az emberek megmagyarázhatatlan módon éjjelente neszeket hallanak, mormogást és nyöszörgést léptek zajait. Hallják, a sétáló ismeretlent a padláson miközben tudják valójában nincs ott senki. Állítólag több szellemfajta is létezik.

Kopogó szellem:

Akik még nagyon kötődnek a földi énünkhöz, ezért gyakran előfordulhat, hogy megérezzük jelenlétüket. Tudnak tárgyakat mozgatni, és az elektorossággal játszani.
Viszont ha nem rég vesztettünk el egy szerzettünket, akkor lehetséges, hogy nem kopogó szellemmel van dolgunk, csak a szerettünk akar jelezni nekünk. Előfordult már, hogy a nagyszülő már nem élhette meg az unokája érkezését, és a baba szobájában villogni kezdett a lámpa.

Jó szellemek:

Őket a szeretet vezérli, és rengeteg tapasztalattal bírnak, nagyon sok életet leéltek már és nem akarnak megijeszteni minket és ártani nekünk. Ők jót akarnak tenni velünk, és a jó irányba terelni minket, apró jelekkel, sugallatokkal.

Gonosz szellemek (démonok, kísértetek):

Ők azok, akik örömüket lelik abban, hogy bántanak minket és ijesztgetnek, és energiájukkal ők is képesek a tárgyak mozgatására. Hangjuk durva és ocsmány.  Energiájukat a félelmeink mértékéből nyerik, avagy minél nagyobb az ijedség, annál inkább utánunk tudnak nyúlni fizikálisan, és csak szakember segítségével lehet megszabadulni tőlük.

A következő három történet, talán bizonyíték arra, hogy a szellemek tényleg léteznek...

A nyugtalan síró nő

A magas és fekete ruhás női alakot a 80as években többen is látták, és annál többen hallották a házban melyet a későbbiekben Szent Annának neveztek el. Egy orvostanhallgató nő, aki a 19 életévét töltötte be, első szemtanúja lett a szellemnek. Rosina Despard 92-ben még egy részletesen leírt beszámolót is adott a társaságnak az eseményről.
Melyben leírja, hogy több féle módon próbálta el kapni a szellemet, vagy kapcsolatba lépni vele, és lefényképezni. A Chetenhami síró nő szelleme, egészen különlegesen viselkedett. Még fényes nappal is lehetett látni, és nem csak a házban, hanem a gyümölcsös kertben is, akár órákig is megfigyelhető volt, de még a szomszédok előtt is megmutatkozott. De az utolsó szemtanú 1985-ben látta a nőt, aki az óta sem tűnt fel többé.



A raynhami Barna szellem nő

Családi szellemnéven Lady Dorothynak emelegették azt a Barna nőt, aki a 40-es és 50-es évek között az angliai Norfokban található Raynham Hall folyosóin tartózkodott. A szemtanuk szerint, a ruhája olyan volt, mint ami a Raynhami házban található portrén Lady Dorothy Townshend, Robert Walpole miniszterelnök nővére viselt. Doroty a másik raynhami Townshend elnökséggel, akarata ellen kötött házasságot, talán ez a miértje annak, hogy mért is kísért Raynhamben, miután 1726-ban meghalt. A család egyik tagja szerint, a kísértet járás az 1870-es években végleg megszűnt.

Bob Loft és Don Repo szelleme a 401-es járaton

1972.12.29-én Miami felé tartott az amerikai Eastern Airlines légitársaság 401-es járata, melynek 176 utasa volt. Bob és Don másodtiszt leszállni készültek, mikor a műszerfalon kigyulladt a vészjelző lámpa, ami futómű meghibásodást jelzett. A gépet nem tudták megtartani, ezért a floridai Everglades mocsaras részére zuhant. A katasztrófában 101-en vesztették életüket, köztük Bob néhány óra múlva, és Repo egy napra rá. A légitársaság felhasználta a repülőroncs épségben megmaradt alkatrészeit, hasonló típusú gépeknél. Ezt követően kísértet járásról pletykáltak az emberek. Szemtanúi voltak az Eastern légitársaság emberei, legtöbbször a társaság légiflottájának egyik gépén. A pilóta és konyhafülkében észlelték gyakran Repo szellemét. Loft-ot pedig az első osztályon és a személyzeti kabinban látták üldögélni. Volt, hogy egy légikisasszony meg is kérdezte tőle, hogy mért nem szerepel az utas listán, de ő nem válaszolt neki, ezért jelentette a nő a kapitánynak, aki felismerte a férfit, mire ő eltűnt.

 

Természetesen a légitársaság vezetője nem hitte el az e féle történeteket, és azt a tanácsot adta az alkalmazottaknak, hogy mihamarabb forduljanak pszichiáterhez, melynek költségeit is állja a társaság. A történetekből végül megszületett egy nagy sikerű könyv, mely a „ Kísértet a 401-es járaton” címet kapta.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése