2016. augusztus 17., szerda

Emily Rose a valóságban





Ördögűzés Emily Rose üdvéjért


Emily Rose egyetemistaként tér nyugovóra a kollégium szobájába, mikor ájulásig hallucinációk törnek rá. Mély vallásának köszönhetően, a rosszulléteinek sűrűsödései miatt, az egyházhoz fordul segítségért. Ott megállapítják, hogy a lányon csak az ördögűzés segíthet, mert megszállta az ördög. A lány plébánosa, Richard Moore atya végzi el a szertartást.  De Emily nem éli túl a megpróbáltatásokat és belehal a szertartásba, így az atyát gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják. Ez a film, megtörtént esetet dolgoz fel, nagyon kevés eltéréssel a valóságtól!

Anneliese Michel

  A valóságban Anneliese Michel-nek hívták a lányt. Aki 1952. Szeptember 21-én született a bajorországi Leibfing-ben, egy kis közösségű falúban. Valóban mély vallású volt, de ez részben annak köszönhető, hogy Katolikus családban nőt fel. Leibfing kezdett egyre unalmasabbá válni Anneliese-nek, úgy gondolta, hogy itt soha sem történik semmi, és ő többre vágyott ennél! El akart menni a faluból, hogy több dolgot láthasson, és élvezhesse az életet, de a drogok sohasem vonzották.
 
Rosszul létei nem olyan hirtelen jeleneztek, mint a filmben. Apróbb intenzitásúak voltak az elején, amik még ő magának sem tűntek fel. Viszont később ez egyre rosszabbodott, és rohamai súlyosbodottak. Az orvosok epilepsziát állapítottak meg, bár egyes dolgok, amik ennél a betegségnél törvényszerűen elváltozást okoznak, a lánynál nem volt észlelhető. A Wurzburg-i pszichiátriai klinikán hosszú időt töltött el, de sajnos eredménytelenül. Nem tudtak segíteni rajta az orvosok. A gyógyszer kezelés alatt még csak rosszabbodott az állapota. Ettől kezdve hallucinálni kezdett. Démonok hangját hallotta, akik különböző dolgokra utasították őt, és azt ordibálták, hogy a teste pokolban fog elégni, biztatták az öngyilkosságra, gyilkosságokra, és paráznaságra. Anneliese meg győződése volt, hogy maga a Sátán akarja teste felett átvenni az uralmat. Az orvosok a hallucinációkat a gyógyszer kezelés mellékhatásának tudták be. Sajnos akkor még nem volt olyan fejlett az orvos tudomány, és az igazság az volt, hogy fogalmuk sem volt a dokiknak, hogyan kezeljék ezt a betegséget, és csak kísérleteztek a lányon. Kipróbáltak rajta egy új módszert, az úgy nevezett „ Antiepletius” vagyis rohamoldó gyógyszerrel kezdték kezelni. De ez a próbálkozás sem lett sikeres. A hallucinációs rohamok csak erősödtek, ahogyan a lány félelmetes víziója is. A környezetében élők arról számoltak be, hogy Anneliese letépte ruháit, a saját ürülékét nyalta fel a padlóról, és szenet evett. Az orvosok további kísérletezései sem váltak sikeressé. Ezt belátva a lány szülei, az egyházhoz fordultak segítségért, és csak úgy mint a filmben is, valóban meg történt az ördögűzés. A szertartást Alt atya végezte, többszörösen is. De a lány állapotán mit sem változtattak a szertartások. Rohamosan romlott az állapota, és viselkedése. A szoba fala, ahol az ördögűzést végezték, tele volt a lány kaparás nyomaival, szeméttel, ürülékkel, és vizelettel. Pókokat és bogarakat evett, viszont az ételt megtagadta. 
 


Természetesen ettől csak még inkább romlott az egészsége, és nagyon lefogyott. Tüdőgyulladást is kapott, és élete utolsó évében, már a gyógyszereket is megtagadta, azzal az érvvel, hogy mind ez azért történik vele, mert az emberek bűneit kell el szenvednie.



 Egyik este ismét végeztek rajta szertartást, amitől már véglegesen kimerült, majd elaludt és nem kell fel többé. Állítólag a testén stigmák is megjelentek, úgy, mint Jézus Krisztuson, a keresztfán. Halálának napja 1976 július 1.-e lett. 24 éves volt.



A filmtől eltérően, az ördögűzőket és a lány szüleit végül csak gondtalanság és az orvosi segítség elmulasztása végett, büntették meg 6 hónap felfüggesztettel. Betegség volt e, vagy tényleg a Sátán szállta meg a lányt?! Valószínűleg már sohasem fogjuk meg tudni a teljes igazságot. Minden esetre az alábbi videó hangfelvétele, ami a rituálék alatt készült, valóban hátborzongató...






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése